Pengiriman Gratis Pikeun Sakur Paréntah Langkung 49

Ngeunaan Nyaka

Proyék yatim Nyaka AIDS

misi

Proyék yatim Nyaka Aids ngadidik, nguatkeun, sareng ngarobih komunitas anu rentan sareng miskin di Uganda, mastikeun yén dulur gaduh kasempetan pikeun diajar, ngumbuh, sareng berkembang. Kami ngabayangkeun dunya dimana sadaya komunitas anu rentan sareng teu aya kakuatan gaduh pangaweruh, sumber daya, sareng kasempetan anu aranjeunna peryogi tumbuh sareng makmur. Dina Proyék yatim Nyaka AIDS, kami yakin yén kami sadaya kulawarga anu diciptakeun ku Gusti, dilahirkeun sakaligus, sareng kawajiban ngabantosanana. Kami yakin yén sadaya manusa ngagaduhan hak pikeun pendidikan, tuangeun, panyumputan, perawatan kaséhatan dasar, hormat, sareng cinta.

Dina taun 1996, kahirupan Twesigye "Jackson" Kaguri nyandak waktos anu henteu disangka-sangka. Anjeunna hirup ngimpi Amérika. Anjeunna ngagaduhan atikan anu saé sareng siap ngajajah kasempetan, ngarambat, sareng seneng-seneng. Teras Jackson sumping bersemuka sareng pandemik HIV / AIDS Uganda. Lanceukna maot ku HIV / AIDS, ngantunkeun anjeunna miara miara tilu budakna. Sataun saterusna, adina maot tina HIV / AIDS, ogé ngantunkeun hiji putra. Ieu ngaliwatan pangalaman pribadi nyalira na pribumi asli Uganda ieu ningali kana kasusah yatim di kampung Nyakagyezi. Anjeunna terang anjeunna kedah kalakuan. Anjeunna nyandak $ 5,000 anu anjeunna simpen kanggo pamayaran turun di bumi sorangan sareng ngawangun Sakola Nyaka anu kahiji. Anjeun tiasa maca langkung seueur ngeunaan perjalanan Jackson dina bukuna, "Sakola pikeun Kampung Abdi".

Pandémik HIV / AIDS Di Uganda

Langkung 1.1 juta barudak di Uganda kaleungitan hiji atanapi kadua kolotna pikeun HIV / AIDS. Kadua anggota kulawarga sareng panti asuhan nyanghareupan halangan anu ageung pikeun nyobian barudak ieu. Ieu yatim sareng barudak anu rentan sanés dibutuhkeun ku kabutuhan dasar manusa anu seueur diperyogikeun pikeun urang, diantarana: kadaharan, panyumputan, pakean, kasehatan, sareng pendidikan.

Anak yatim di Uganda sering kapaksa ngamajukeun diri, janten tanggung jawab pikeun ngahasilkeun panghasilan, produksi dahareun, sareng miara kolotna sareng duduluran. Budak-budak yatim ieu ogé tiasa anu mimiti ditolak pendidikan nalika kulawarga aranjeunna teu tiasa mampuh ngadidik sadaya barudak di rumah tangga

Nyayogikeun Cai Beresih

Dina taun-taun ayeuna, pamaréntahan Uganda parantos nghabiskeun jutaan dolar pikeun ngalaksanakeun kampanyeu arah jalan nyalurkeun cai bersih minangka cara nyegah kolera, bilharzia, sareng panyakit cai anu sanés. Nanging, 40% -60% warga Uganda masih kurang aksés kana cai nginum anu aman.

Atuh ka Sistem Cai Beresih Graviti-Fed, anu didamel taun 2005 di Sakola Utama Nyaka, mahasiswa ngagaduhan aksés ka cai nginum. Salian nyayogikeun cai bersih ka Nyaka, éta ngagaduhan 17,500 jalma di tilu sakola umum, dua sakola swasta, tilu gereja, sareng langkung ti 120 rumah tangga di masarakat. Taun 2012, sumbangan anjeun ngawangun Sistem Cai Bersih Graviti anu kadua di Sakola primér Kutamba, anu pedah langkung ti 5,000 anggota komunitas.

Sistem cai beresih teu berharga di daérah ieu. Aranjeunna nyayogikeun cai bersih tina sistem tap anu disimpen di sapanjang komunitas. Awéwé sareng awéwé henteu kedah leumpang mil ngalacak cai, leungit sakola sareng narajang résiko, kajadian anu saméméhna.

Nutrisi Kanggo Awak ngembang

Nalika Sakola Sekolah Nyaka masih leutik, dua kelas sakola, guru urang perhatikeun yén muridna teu tiasa hudang salami kelas. Aranjeunna ningali yén seueur murangkalih sangsara ti kamekaran anu parah sareng ngalaman karembangan dina bencana anu teu séhat. Nalika staf Nyaka ngadatangan imah muridna, aranjeunna nyangka yén nini-nini teu tiasa cekap tuang anu cekap kanggo diahmat. Urang sadar yén, upami urang bakal ningali murid urang suksés énjing, kami kedah mastikeun aranjeunna parantos tuang ayeuna.

Nyaka nyayogikeun program tuangeun sakola anu tiasa janten murid mikaresep sakola sareng ngajalankeun hadé. Hidangan gratis nyorong para wali pikeun ngirimkeun barudak ka sakola. Kanggo sababaraha murid anu hirup dina kamiskinan ekstrim, ieu mangrupikeun hiji-hijina tuangeun anu aya dina hiji dinten. Seueur mahasiswa anu sakitar kronis sateuacan nampi tuangeun di Nyaka sareng Kutamba. Beurat jeung jangkungna murid diawaskeun sacara teratur pikeun mastikeun aranjeunna nampi jumlah kalori anu luyu pikeun ngasupan mayitna.

Barudak ngagaduhan sasarap unggal isuk sareng aranjeunna resep tuangeunana. Sarapan biasana diwangun ku mil atanapi bubur sareng gulung. Hatur nuhun kana hadiah anu berehan 200 hayam, urang ayeuna gaduh endog pikeun nyusiran murangkalih saminggu sakali. Dina dahar beurang, murid dibéré tuangeun anu séhat anu biasana diwangun ku kacang, daging atanapi jinis protéin anu sanés, posho (tepung tipung jagung bodas dicampur cai anu ngagolak dugi ka solid), atanapi mash jagung, sangu, Matooke (cau témpél), sareng kentang amis atanapi kentang Irlandia. Murid nyaka ngagaduhan daging saminggu sakali, biasana mah ngubaran anu didahar ngan sakali sataun di bumi.

Murid damel sareng wali na di Desire Farm sareng tiasa nyandak ngahasilkeun bumi. Program ieu ogé kalebet distribusi gratis bibit sayur anu disayogikeun ku Seed and Light Inc.

murid

Krisis HIV / AIDS ngaku jutaan jiwa sareng tinggaleun 1.1 juta yatim HIV / AIDS nalika hudang. Aya sababaraha jasa anu aya di nagara Uganda tapi naon sakedik aya ngan ukur tiasa dipanggihan di kota-kota utama sapertos Kampala, ibukota. Désa-désa leutik di kidul-kuloneun Uganda musnah ku HIV / AIDS tapi teu aya anu nulungan. Biasana di Uganda budak anu yatim bakal tiasa angkat ka emang atanapi bibi pikeun ngurus aranjeunna tapi krisis éta pédah parah dugi ka seueur budak henteu ngagaduhan anu ngagaduhan. Seueur anu hirup sareng nini-nini sepuh, sawaréh pikeun awéwé anu paduli di kampungna, sareng seueur anu sanésna katempona rentan sareng nyalira. Nyaka ayeuna parantos nyayogikeun jasa kanggo yatim HIV / AIDS anu cicing di kidul-kuloneun Uganda tapi kami ngira-ngira yén sajumlah budak anu yatim jauh langkung luhur.

Eyang

Di Uganda, seueur sepuhna ngandelkeun barudakna pikeun miara aranjeunna dina umur kolot. Seueur sepuh mangrupikeun patani subsistén sareng teu gaduh jalan nyimpen pikeun pangsiun. Aranjeunna ngandelkeun barudakna pikeun ngawangun aranjeunna bumi anyar nalika bumi ayeuna janten teu tiasa dipercaya. Dina musibah wabah HIV / AIDS, diperkirakeun 63,000 urang maot tina wabah anu maot ngantunkeun 1.1 juta barudak. Biasana di Uganda, barudak ieu bakal diurus ku bibi sareng pamanna. Tapi, HIV / AIDS nyandak seueur kahirupan anu sadayana generasi kulawarga leungit, anu hartosna yén nini-nini hiji-hijina kulawarga anu tinggaleun pikeun miara yatim ieu. Ayeuna, tinimbang dirawat nalika aranjeunna umur, si nini anu urang damel sareng ngangkat incuana. Seueur teuing goréng pikeun ngahina incu atanapi pikeun ngirimkeun aranjeunna ka sakola. Program Nini Nyaka dirancang pikeun masihan kakuatan pikeun nini-nini ieu pikeun nyayogikeun bumi anu aman, stabil pikeun incu. Program kasebut diwangun ku 98 Grup Granny ngawangun anu ngahijikeun gabungan 7,301 nini dina distrik kidul-kuloneun Kanungu sareng Rukungiri. Sakur nini anu ngirakeun yatim HIV / AIDS janten wilujeng gabung. Grup éta ngagaduhan kapamimpinan anu dipilih tina jero Granny Group masing-masing. Aya ogé pamimpin régional kapilih anu masihan dukungan sareng palatihan pikeun sababaraha Grup Granny. Grup éta dibéré dukungan tambahan sareng hidayah ku staf Nyaka, tapi sacara tekenan kana nini salaku pembuat kaputusan. Aranjeunna nangtukeun saha diantara aranjeunna nampi barang nyumbang, ngalatih latihan, dana mikrofinansi, imah, jamban pit, sareng dapur anu henteu berbau. Modél unik ieu dirancang pikeun méré kakuatan ka nini pikeun ngabagi kaahlian, masihan dukungan émosional, sareng kabur kamiskinan.

Yayasan EDJA diadegkeun dina taun 2015 ku Tabitha Mpamira-Kaguri pikeun merangan panyiksa anak, narajang seksual, sareng kekerasan domestik di padésan Uganda. EJDA mimiti saatos murid umur salapan taun diperkosa ku saurang lalaki 35 taun. Sanaos sawawa di sabudeureun dirina terang ngeunaan perkosa éta, aranjeunna henteu terang kumaha ngabantosan anjeunna.

Ti saprak éta, EDJA parantos naék ngadukung 50 awéwé sareng awéwé umur 4 dugi ka 38 anu parantos nyerang sacara séksual. Program ieu nyayogikeun naséhat, advokasi hukum, sareng jasa médis di dua distrik Kulon-Uganda, Rukungiri sareng Kanungu. EDJA ngagabungkeun usaha sareng Nyaka, anu ngagunakeun pendekatan holistik anu didasarkeun ku hak asasi manusa dina 16 taun pikeun ngalayanan komunitas anu sami. Misi Nyaka nyaéta pikeun ngeureunkeun siklus kamiskinan pikeun barudak yatim ku HIV / AIDS sareng nini-nini di désa Uganda. Dua organisasi parantos ngabagi sumber sareng ngalayani seueur barudak anu sami. Dina taun 2018, Yayasan EDJA sareng Nyaka netepkeun yén cara anu pangsaéna pikeun ngatasi serangan seksual di Uganda nyaéta ngahijikeun dua organisasi. Ieu bakal ngajantenkeun aranjeunna ngahijikeun sumber daya sareng ngalegaan program pikeun ngadukung langkung komunitas.

EDJA ngajalankeun Pusat Krisis di rumah sakit lokal anu aya di Kambuga. Puseur ieu nyayogikeun campur tangan krisis, kalebet aksés ka ujian perkosa pikeun ngumpulkeun bukti sareng perawatan médis sapertos Post-Exposure Prophylaxis (PEP), anu ngabantosan nyegah kontraksi HIV / AIDS (Biaya sakitar $ 5.00 USD). Jasa ieu, anu disayogikeun gratis ku EDJA, biasana mahal teuing kanggo seueur kulawarga. Saatos ujian awal, salamet dipasihkeun ngiringan perlakuan médis sareng konseling pikeun ngabantosan aranjeunna pikeun mindahkeun nyageurkeun

Upami anjeun hoyong ngadukung organisasi sareng ngalakukeun langkung seueur pikeun murangkalih anu indah ieu punten klik di dieu.

Tutup (esc)

kaluar

Anggo popup ieu pikeun nampilkeun daptar daptar dérék. Alternatipna nganggo aplikasi saderhana salaku tindakan pikeun numbu ka hiji produk atanapi halaman.

Diverifikasi umur

Ku ngaklik asupkeun anjeun parantos mastikeun yén anjeun lami ngirangan alkohol.

neangan

Karanjang balanja

gorobag Anjeun ayeuna kosong.
balanja kiwari
x